به گزارش خبرنگار مهر، حسین تاریخی در دیدار با دانش آموزان فعال اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که در کنار احساسات باید تحلیل داشته باشیم؛ گفت: در دنیا هر که زورش بیشتر باشد، همواره قدرت سیاسی حکمرانی او بیشتر است.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان گفت: با انقلاب صنعتی، مفهوم جدید تولید انبوه در جهان ایجاد شد که به مصرف بیشتر منجر هم شد و سرمایه دارها هم بعد از انقلاب صنعتی به قاعده قدرت اضافه شدند و قدرت اقتصادی وارد بازی حکمرانی شد.
وی با اشاره به اینکه تولیدات اختصاصی برخی تولیدکنندگان به کشورهای دیگر به تدریج راه یافت؛ گفت: عملاً تجارت، کشورها را بیشتر از قبل به هم وصل کرد و کشورها برای تأمین نیازهایشان به هم بیشتر مرتبط شدند. طبیعی است که لازمه ارتباط، داشتن یک درک مشترک از قاعده این تجارت بینالمللی بود.
تاریخی افزود: در این زمان برخی تلاش کردند تا افسار این تجارت جهانی را به دست بگیرند. آنها متوجه شدند که کل دنیا به هم وصل میشوند و منافع کلانی ایجاد میشود و کسی میتواند قدرت برتر شود که این نظم را کنترل کند. از همین جا دلار را ابزار پولی مشترک قرار دادند تا معاملات را کنترل کنند.
تاریخی با اشاره به وقوع جنگ جهانی اول و دوم برای کنترل جهان گفت: از جنگ جهانی دوم، قدرتهای پیروز بلوک شرق و غرب را تشکیل دادند و تفکرات کمونیستی و لیبرالیستی را برای کنترل دنیا توسعه دادند.
وی با اشاره به اینکه دولتهای پیروز سازمان ملل را برای اداره و کنترل جهان راه انداخته بودند؛ گفت: این روزها مشخص شده است که این سازمان جهانی توان اداره مسالمت آمیز دنیا را ندارد. برای همین هم بایدن رییس جمهور آمریکا به تازگی اذعان کرد که سازمان ملل که باید در ذیل آن همه کشورها در آرامش باشند، دیگر جوابگو نیست.
تاریخی با طرح این سوال که نظم جدید جهانی چه مولفههایی باید داشته باشد گفت: همانها که نظم پیشین را طراحی کردند دوباره به فکر طراحی یک نظم جدید افتادند. ما هم باید مراقب باشیم تا همان بلایی که در دوره گذشته بر سر ما آمد این بار تکرار نشود. دیگر نباید وابستگی به دلار و سازمانهای جهانی آمریکایی تکرار شود یا زبان انگلیسی زبان اصلی جهان معرفی شود.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان گفت: اگر آمریکا دیگر به عنوان ابرقدرت معرفی نشود همه کشورها یا گروهها احساس میکنند می تواند قدرت بیشتری داشته باشد. همه کشورها در حال یارگیری بیشتر هستند تا نهایتاً معلوم شود تصمیمگیران اصلی جهان چه کشورها یا گروههایی هستند.
تاریخی خاطر نشان کرد: محوریتی که میتواند دنیا را ثابت نگه دارد و از تنشها به دور نگاه دارد؛ اسلام است. اسلام آن قدرتی است که میتواند دنیا را به آرامش برساند. قاعده و اقتضای قدرت این است که تا وقتی قوی نباشیم باید زور بپذیریم. همیشه مستضعفان بر مستکبران در نهایت پیروز میشوند و کسی که قدرت ایمان را به همراه دارد بر کفر پیروز خواهد شد. این حرفها از سنت الهی ماست که در دنیای مدرن هم دیدیدم که میشود آن را به چشم دید.
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان گفت: وارد این درگیری شدیم و باید بتوانیم خوب این حرف را بزنیم. کشورهای غربی به فکر افتادند که چگونه بحران خودشان را کنترل کنند که دوباره بتوانند حاکم جهان شوند.
تاریخی خاطر نشان کرد: بازی سیاسی ایران منطبق بر قاعده الهی است. ما به دنبال افزایش مناطق تحت حاکمیت خود نیستیم. ما نیازی به افزایش قلمرو خود نیستیم. جمهوری اسلامی به خوبی دریافته است که قاعده پیروزی، کمک به مستضعف و نفوذ در قلب ها است.
نظر شما